Sinif Mucadelesi
Ana sayfa > Arşiv > Arşiv

Arşiv

Bu bölümün makaleleri


Kongre yapılmadan sonucu belli olan seçim (Belediye)

Cuma 11 Mart 2011
Sendikamızın, olağan şube kongresi yapıldı. Sonucu başından beliydi. Kongre sendikanındı ama delegeleri işveren belirlemişti. İşveren, delegelerin hangi işçiler olacağını, isim isim belirleyip listeyi sendikaya sundu. Sendika bürokratları ise yeniden seçilme garantileri olduğu için listeyi kabullendiler. İşte bu (...)


Patronlar daha fazla kâr edebilmek için işçileri katletmekten çekinmiyor (Emekçinin Gündemi)

Cuma 11 Mart 2011
Bundan üç yıl önce Davutpaşa’da bir havai fişek atölyesinde meydana gelen patlamada 21 işçi ölmüştü. Aradan geçen bunca zamana rağmen, patlamanın sorumluları hala cezalandırılmadı. Olayın meydana geliş şekli göz önüne alındığında, işçilerin bir iş kazasına değil, iş cinayetine kurban gittikleri açık. Üstelik, (...)


Seçilmiş-seçilmemiş, her tür diktatörlerden kurtulma zamanı! (Başyazı)

Cuma 11 Mart 2011
Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun büyük kısmını saran, kitlelerin isyanı, gelecek için umut veriyor. Milyonlar, on yıllardır kendilerini ezen, sömüren, aşağılayan, aç bırakan diktatörlerine karşı haklı bir isyanda. Halkın defedip gönderdiği Tunus’un eski kralının, sarayının duvarlarında gizlenmiş olarak istiflediği (...)


SM 152 PDF Var (Sınıf Mücadelesi Sayı : 152 - 4 Şubat 2011)

Çarşamba 9 Şubat 2011
SM 152 Pdf var


Fransa’da emekçi haklarına saldırı ortamında çalışma yasasının yüzüncü yılı (Güncel… Güncel… Güncel…)

Çarşamba 9 Şubat 2011
İlk kez, yüz yıl önce, 28 Aralık 1910’da, emekçiler ile patronlar arasındaki ilişkiler, resmi kayıt altına alındı. Aslında, çalışma yasası diye bilenen yasalar, ancak 1922’de 10 bin maddelik bir yasaya dönüştü. Bu yasa, zaman içinde emekçiler ile hakim sınıf arasındaki güç dengesine göre evrim geçirdi. Bugün (...)


Finans spekülasyonu yoksul ülkeleri açlığa sürüklüyor ( Sınıf Mücadelesi’nin Sözü)

Çarşamba 9 Şubat 2011
2011 yılı başında Cezayir’in Başkenti Cezayir başta olmak üzere birkaç kentinde açlık ayaklanmaları yaşandı. Cezayir gençliği hayat pahalılığına, şeker, yağ gibi temel gıda maddelerinin fiyatının ev kiralarının aşırı artışına ve işsizliğe karşı ayaklanmıştı. Bu ayaklanmalar 2008’de birçok ülkedeki açlık isyanlarını (...)


Mısır’daki gelişmeler (Uluslararası Gündem)

Çarşamba 9 Şubat 2011
Mısır’daki gelişmeler Tunus’tan sonra başlamış olsa da onlara benziyor. Ordu genelkurmayı kitlelerin isteklerinin “kabul edilir” olduğunu ve yürüyüşe katılanlara ateş açmayacağını açıkladı. Tabii ki ordunun sözünü tutacağına dair hiçbir güvence yok. Ancak son durumda ordunun kaderini Mübarek ve rejime bağlamasında (...)


Tunus : Diktatörü alt eden hareketin dört haftası (Uluslararası Gündem)

Çarşamba 9 Şubat 2011
Tunus, Cezayir, Mısır, Arnavutluk’ta kitleler harekete geçti Her geçen gün durum gelişip farklı sınıf çıkarları olan güçlerin çelişkilerini daha açıkça ortaya çıkarıyor. Bu durum sadece Tunus ve kitlelerin tepkilerinden dolayı hükümetin kolluk ve baskı güçlerini seferber etmek zorunda kaldığı Cezayır ile sınırlı (...)


Yargıdaki kavga adalet için değil, çıkarlar için! (Siyasetin Gündemi )

Çarşamba 9 Şubat 2011
On yıllık yargılama süreleri bittiği halde davaları sonuçlanmayan Hizbulluh sanıklarının cezaevlerinden çıkması, yargıdaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. AKP hükümeti ile düzenin yüksek yargı kurumları arasında, baştan beri çekişme sürüyor. Yüksek yargı sistemi ve kurumları, 12 Eylül 1980 darbesiyle, (...)


Sözleşmemiz bitti (Gıda)

Çarşamba 9 Şubat 2011
Eğitim toplantısında sendikacıların işçilere söyledikleri 12 Ocak tarihi geldiğinde herkes görüşmeyi ve sendikanın ücret zammını açıklamasını bekledi. O tarihe kadar konuşmayan işçiler, sendikacılardan bilgi almak için çaba sarfettiler. Fakat nafile. Yine ağızlarını bıçak açmadı. Sadece bir hafta sonra yine görüşme (...)


Ana sayfa | İletişim | Site planı | |

Site yaşamını izle tr  Site yaşamını izle Arşiv   ?